Aflevering 11: Esther

Esther is in de ijskoude nacht van 24 december geboren, waar weet ze niet.

Esther is in de ijskoude nacht van 24 december geboren, waar weet ze niet.

Esther: ”Wat is er gebeurd, dat ik gewoon niet kan uitvinden waar ik geboren ben.?”

Esther”Wat is er gebeurd, dat ik gewoon niet kan uitvinden waar ik geboren ben. Wie wou mij niet of ben ik afgepakt of wat? Herman van wat ik lees, is gewoon een heel aardige man, dus ik kan me bijna niet voorstellen dat die gewoon zo kindertjes dumpte en Marietje … wat, wat is er? Van wie mocht het niet?”

Esther: “Het is een heel groot familiegeheim eigenlijk…”

Esther is in de ijskoude nacht van 24 december geboren, waar weet ze niet. Wat ze wel weet is dat haar moeder acht kinderen kreeg waarvan ze er vijf heeft moeten afstaan. Samen met haar jongere biologische zusje komt ze terecht bij heel lieve pleegouders die alles voor hen doen. 

Maar als Esther in de spiegel kijkt, weet ze niet wie ze is, dus zoekt ze, samen met haar zusje! Hun hele leven lang zoeken ze. En die zoektocht brengt hen in archieven, in rechtszalen, in gemeentehuizen en aan de rand van het graf van hun vermeende vader om aan de hand van zijn DNA te kunnen uitvinden of hij echt hun vader is.

Wat er gebeurd is in het verleden van Esther, haar moeder en haar broers en zussen is het gevolg van een groot familiegeheim EN het laat zien hoe allerlei instanties enorm falen.

Dit is het verhaal van Esther, die sterk en geestig is, en het is ook een klein monumentje voor haar zusje Jacqueline, die onlangs is gestorven.