Aflevering 13: Leintje

Leintje: Ik denk dat het belangrijkste altijd voor iedereen is: moederliefde! Leintje: Je bent niet met elkaar opgegroeid, dus die kloof kan nooit meer gedicht worden.

Leintje: Ik denk dat het belangrijkste altijd voor iedereen is: moederliefde!

Leintje: Ik denk dat het belangrijkste altijd voor iedereen is: moederliefde!

Leintje: Je bent niet met elkaar opgegroeid,  dus die kloof kan nooit meer gedicht worden.

Leintjes ouders waren broer en zus. Dat maakte haar de centrale persoon in een groot familiegeheim. Haar moeder beviel, te vroeg, van haar en na vijf maanden kwam Leintje terecht in jeugddorp Maria Rabboni. Als peutertje kon ze niet staan, ze zakte gewoon als een zoutzakje in elkaar. Men weet het aan haar ontstaansgeschiedenis. Gelukkig was daar opeens zuster Godelieve die zag dat Leintje niets mankeerde en haar onder haar hoede nam. Eén persoon kan het verschil maken in een kinderleven…

Toch was er óók aandacht vanuit haar biologische familie voor Leintje. Af en toe kwamen ze op bezoek… haar moeder, die ze geen moeder noemde. Haar vader, die ze oom noemde en haar opa en oma, die misschien wel voor hadden willen, maar niet voor haar konden zorgen.

Hierover en over hoe het is om in drie verschillende tehuizen, met een mislukte pleegplaatsing daartussen, op te groeien en nu toch te kunnen zeggen dat je het goed hebt gehad  gaat de aflevering van Leintje!