VIZ wil geen expertisecentrum

05-02-2024

Het afgelopen jaar overlegde het bestuur van VIZ met het ministerie van Justitie en Veiligheid over een mogelijk ‘expertisecentrum’ naar voorbeeld van INEA, dat voor interlandelijk geadopteerden is en onderdeel van Fiom. We kregen de vraag of we mee wilden doen aan het uitzoeken van een bedrijf dat het expertisecentrum op zou moeten zetten. Hierover hadden we een overleg met het ministerie en gegadigden. Toen het ministerie vorige maand vroeg naar onze kijk op het expertisecentrum hebben we dat op een rij gezet. Dat delen we graag met ge├»nteresseerden via onze kanalen. Je kunt onze notitie hieronder zelf lezen:

Meer nieuwsberichten

Minister antwoordt op motie

In de Tweede Kamer is door de leden Van Nispen, Bikker, Boswijk en El Abassi een motie ingediend over interlandelijke adoptie die ook elementen kent die binnenlands geadopteerden betreft.

VIZ wil geen expertisecentrum

Het afgelopen jaar overlegde het bestuur van VIZ met het ministerie van Justitie en Veiligheid over een mogelijk ‘expertisecentrum’ naar voorbeeld van INEA, dat voor interlandelijk geadopteerden is en onderdeel van Fiom.

Ontmoetingsdag VIZ op 18 mei

VIZ organiseert de derde ontmoetingsdag voor binnenlands afgestanen en geadopteerden op 18 mei bij Antropia in Zeist. Het programma maken we binnenkort bekend. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we elkaar live ontmoeten op die dag!