Welsh parlement maakt excuses voor de gedwongen adopties

26-04-2023

En het Welsh parlement maakt excuses voor de gedwongen adopties uit de jaren 50, 60 en 70. Het gaat om plusminus 185.000 kinderen in VK en Wales

Deze excuses komen een maand na de Schotse. Ik hoop dat we in dit tempo door gaan en het geeft zeker wat druk op de ketel voor het Verenigd Koningkrijk, dat in maart besloot géén excuses aan te bieden.

En ook hier spreken we natuurlijk liever over gedwongen afstand. Niemand wordt gedwongen te adopteren.

/https://www.bbc.com/news/uk-wales-politics-65376803?fbclid=IwAR0TaFW8ebSski8JHBbfZb5IvrYT2xlldjVJf2UKrdE714ElVbzL-xtL6uc

Meer nieuwsberichten

Motie in de 2e kamer voor volledige inzage

Op 11 april werd door de kamerleden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) een motie ingediend om onze groep en de moeders volledige inzage te geven in onze dossiers.

Debat in de 2e kamercommissie

Op 3 april vergaderde de vaste kamercommissie familierecht met minister Weerwind over een hele lange reeks onderwerpen waaronder binnenlandse afstand en adoptie. Een delegatie van het bestuur en van onze achterban waren hier aanwezig. Wie het hele debat terug wil zien kan dat hier doen.

Brief aan de 2e kamer

Op 3 april 2024 vergadert de vaste kamercommissie voor Justitie en Veiligheid en wij hebben een brief geschreven aan de kamerleden. Hierin leggen we uit hoe in de ogen van het bestuur van VIZ de voortgang is.