VVD en SP dienen kamervragen in.

24-10-2023

Veel afgestane kinderen willen ongehinderde inzage in hun dossiers. VIZ maakt zich hier al jaren hard voor maar de instanties blijven halsstarrig weigeren. Reden voor onsom de politiek op te zoeken. We hebben kamerlid Ellian van de VVD en Van Nispen van de SP gevraagd minister Weerwind vragen over te stellen. Uiteindelijk hebben ze de volgende vragen gesteld.

O ja, mocht je zelf een politicus kennen en óók ongehinderde toegang willen dan mag je dit allemaal best doorsturen. Het bestuur van VIZ is momenteel erg druk hiermee, naast de andere zaken. Zo spreken we in de komende weken met Fiom, Nationaal Archief, Raad voor de kinderbescherming, het ministerie en onderzoekers van de Commissie de Winter. 😅


Meer nieuwsberichten

Minister antwoordt op vragen Ellian en Van Nispen

Een tijdje terug stelden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) schriftelijke vragen over afstand en adoptie aan minister Weerwind. Inmiddels heeft de minister deze vragen schriftelijk beantwoord.

Laatste kans vanaf 27 november op TV

Na een leven in onzichtbaarheid, vanaf maandag 27 november, NPO 2, 22:15 u, vijf weken lang zichtbaar op TV: ‘De Laatste Kans’, mijn zoektocht naar informatie over mijn vader.

Gesprek VIZ/DNA met Nationaal Archief

Begin november hadden vertegenwoordigers van het bestuur van VIZ en De Nederlandse Afstandsmoeders (DNA) een gesprek bij het Nationaal Archief met de Rijksarchivaris.