VVD en SP dienen kamervragen in.

24-10-2023

Veel afgestane kinderen willen ongehinderde inzage in hun dossiers. VIZ maakt zich hier al jaren hard voor maar de instanties blijven halsstarrig weigeren. Reden voor onsom de politiek op te zoeken. We hebben kamerlid Ellian van de VVD en Van Nispen van de SP gevraagd minister Weerwind vragen over te stellen. Uiteindelijk hebben ze de volgende vragen gesteld.

O ja, mocht je zelf een politicus kennen en óók ongehinderde toegang willen dan mag je dit allemaal best doorsturen. Het bestuur van VIZ is momenteel erg druk hiermee, naast de andere zaken. Zo spreken we in de komende weken met Fiom, Nationaal Archief, Raad voor de kinderbescherming, het ministerie en onderzoekers van de Commissie de Winter. 😅


Meer nieuwsberichten

Nieuwe adopties uit buitenland per direct stopgezet

We zijn natuurlijk opgericht voor de binnenlandse afgestanen maar VIZ heeft zich bij het bezoek aan de 2e Kamer hier ook voor ingezet

Voorvertoning documentaire tweeling op Ontmoetingsdag groot succes

Regisseur Jesse Bleekemolen en onderzoeker Myrthe Buitenhuis vertelden over hun documentaire over een afgestane tweeling die na de geboorte tegen de wil van hun moeder werd gescheiden.

Impressie gesprek met ministerie JenV

Op 3 mei 2024 van ViZ was het hele bestuur aanwezig, van het ministerie 2 ambtenaren. We hebben kleine stappen in de goede richting gezet.