Ministerie wijst claim VIZ af

26-10-2023

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wijst de claim af die VIZ met DNA over de schending van privacy in hebben gediend. Wij hebben hierover vaak en langdurig met het ministerie overlegd. De uitkomst vinden we zeer teleurstellend voor iedereen die mee heeft gedaan aan het onderzoek. Wij vinden dat het ministerie zich schuldig heeft gemaakt aan schendingen van onze privacy en uit de langdurige onderhandelingen blijkt dat ook het ministerie wel begrijpt dat ze niet zonder schuld is, maar helaas helaas.

Zoals we op de ontmoetingsdag vertelden, is VIZ nu met het onderzoeken van vervolgstappen voor deze claim. Veel mensen gaven zich daarvoor al op en als je dat nog niet deed dan kan dat op onze contactpagina.

De brief van het ministerie aan ons bestuur kun je hieronder lezen:

Meer nieuwsberichten

Minister antwoordt op vragen Ellian en Van Nispen

Een tijdje terug stelden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) schriftelijke vragen over afstand en adoptie aan minister Weerwind. Inmiddels heeft de minister deze vragen schriftelijk beantwoord.

Laatste kans vanaf 27 november op TV

Na een leven in onzichtbaarheid, vanaf maandag 27 november, NPO 2, 22:15 u, vijf weken lang zichtbaar op TV: ‘De Laatste Kans’, mijn zoektocht naar informatie over mijn vader.

Gesprek VIZ/DNA met Nationaal Archief

Begin november hadden vertegenwoordigers van het bestuur van VIZ en De Nederlandse Afstandsmoeders (DNA) een gesprek bij het Nationaal Archief met de Rijksarchivaris.