Ministerie wijst claim VIZ af

26-10-2023

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wijst de claim af die VIZ met DNA over de schending van privacy in hebben gediend. Wij hebben hierover vaak en langdurig met het ministerie overlegd. De uitkomst vinden we zeer teleurstellend voor iedereen die mee heeft gedaan aan het onderzoek. Wij vinden dat het ministerie zich schuldig heeft gemaakt aan schendingen van onze privacy. Uit de langdurige onderhandelingen blijkt dat het ministerie wel begrijpt dat het niet zonder schuld is, maar helaas.

Zoals we op de ontmoetingsdag vertelden, is VIZ nu bezig met het onderzoeken van vervolgstappen voor deze claim. Veel mensen gaven zich daarvoor al op en als je dat nog niet deed dan kan dat op onze contactpagina.

De brief van het ministerie aan ons bestuur kun je hieronder lezen:

Meer nieuwsberichten

Nieuwe adopties uit buitenland per direct stopgezet

We zijn natuurlijk opgericht voor de binnenlandse afgestanen maar VIZ heeft zich bij het bezoek aan de 2e Kamer hier ook voor ingezet

Voorvertoning documentaire tweeling op Ontmoetingsdag groot succes

Regisseur Jesse Bleekemolen en onderzoeker Myrthe Buitenhuis vertelden over hun documentaire over een afgestane tweeling die na de geboorte tegen de wil van hun moeder werd gescheiden.

Impressie gesprek met ministerie JenV

Op 3 mei 2024 van ViZ was het hele bestuur aanwezig, van het ministerie 2 ambtenaren. We hebben kleine stappen in de goede richting gezet.