GROOT NIEUWS UIT 2E KAMER

16-04-2024

2e Kamer eist onbeperkte toegang dossiers. Update met filmpje

Op 16 april 2024 werd voor afgestanen een historische stemming in de 2e Kamer gehouden. De motie Van Nispen/Ellian waarin onbeperkte en volledige toegang voor de dossiers werd gevraagd is met grote meerderheid aangenomen. Zie hieronder de hele tekst. 

VIZ vecht hier al jaren voor en heeft bij de leden van de 2e Kamer aangedrongen om dit mogelijk te maken. Vandaar deze motie. Nu die is aangenomen zullen we bij alle betrokken instanties aandringen om heel snel die toegang te verlenen.

Klik op de link hieronder om de adviezen van de minister te horen op de ingediende moties. Dus die hieronder staat en nog twee over interlandelijke adoptie.


Iedereen en zeker Michiel van Nispen en Ulysse Ellian, die ons gesteund heeft: BEDANKT!

Meer nieuwsberichten

Nieuwe adopties uit buitenland per direct stopgezet

We zijn natuurlijk opgericht voor de binnenlandse afgestanen maar VIZ heeft zich bij het bezoek aan de 2e Kamer hier ook voor ingezet

Voorvertoning documentaire tweeling op Ontmoetingsdag groot succes

Regisseur Jesse Bleekemolen en onderzoeker Myrthe Buitenhuis vertelden over hun documentaire over een afgestane tweeling die na de geboorte tegen de wil van hun moeder werd gescheiden.

Impressie gesprek met ministerie JenV

Op 3 mei 2024 van ViZ was het hele bestuur aanwezig, van het ministerie 2 ambtenaren. We hebben kleine stappen in de goede richting gezet.