Gesprek met documentairemaker Kelly – Qian van Binsbergen

15-09-2023

Napraten over de spraakmakende vierdelig documentaire reeks ‘De Afhaalchinees’ van Kelly- Qian van Binsbergen die is uitgezonden door Omroep ZWART. We spreken over de impact van de documentaire en blikken vooruit op de toekomst: het belang van het kind. Sinds de jaren ’70 zijn er in Nederland meer dan veertigduizend kinderen interlandelijk geadopteerd. Na een tijdelijke opschorting vanwege het vernietigende Joustra Rapport over interlandelijke adoptie, is het sinds een jaar weer mogelijk om kinderen uit het buitenland te adopteren. Deze ontwikkeling heeft bij ouders met een kinderwens voor blijdschap gezorgd, maar hoe is dat voor het kind? In samenwerking met Omroep ZWART en PnP Media organiseert Pakhuis de Zwijger een bijzondere avond waarin we in gesprek gaan met documentairemaker Kelly-Qian van Binsbergen en vijf andere gasten.

VR 22 SEP, 20.00
IJZAAL Pakhuis De Zwijger AMSTERDAM
GRATIS

Meer informatie, kijk verder bij De Zwijger.

Meer nieuwsberichten

Nieuwe adopties uit buitenland per direct stopgezet

We zijn natuurlijk opgericht voor de binnenlandse afgestanen maar VIZ heeft zich bij het bezoek aan de 2e Kamer hier ook voor ingezet

Voorvertoning documentaire tweeling op Ontmoetingsdag groot succes

Regisseur Jesse Bleekemolen en onderzoeker Myrthe Buitenhuis vertelden over hun documentaire over een afgestane tweeling die na de geboorte tegen de wil van hun moeder werd gescheiden.

Impressie gesprek met ministerie JenV

Op 3 mei 2024 van ViZ was het hele bestuur aanwezig, van het ministerie 2 ambtenaren. We hebben kleine stappen in de goede richting gezet.