Gesprek met documentairemaker Kelly – Qian van Binsbergen

15-09-2023

Napraten over de spraakmakende vierdelig documentaire reeks ‘De Afhaalchinees’ van Kelly- Qian van Binsbergen die is uitgezonden door Omroep ZWART. We spreken over de impact van de documentaire en blikken vooruit op de toekomst: het belang van het kind. Sinds de jaren ’70 zijn er in Nederland meer dan veertigduizend kinderen interlandelijk geadopteerd. Na een tijdelijke opschorting vanwege het vernietigende Joustra Rapport over interlandelijke adoptie, is het sinds een jaar weer mogelijk om kinderen uit het buitenland te adopteren. Deze ontwikkeling heeft bij ouders met een kinderwens voor blijdschap gezorgd, maar hoe is dat voor het kind? In samenwerking met Omroep ZWART en PnP Media organiseert Pakhuis de Zwijger een bijzondere avond waarin we in gesprek gaan met documentairemaker Kelly-Qian van Binsbergen en vijf andere gasten.

VR 22 SEP, 20.00
IJZAAL Pakhuis De Zwijger AMSTERDAM
GRATIS

Meer informatie, kijk verder bij De Zwijger.

Meer nieuwsberichten

Minister antwoordt op vragen Ellian en Van Nispen

Een tijdje terug stelden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) schriftelijke vragen over afstand en adoptie aan minister Weerwind. Inmiddels heeft de minister deze vragen schriftelijk beantwoord.

Laatste kans vanaf 27 november op TV

Na een leven in onzichtbaarheid, vanaf maandag 27 november, NPO 2, 22:15 u, vijf weken lang zichtbaar op TV: ‘De Laatste Kans’, mijn zoektocht naar informatie over mijn vader.

Gesprek VIZ/DNA met Nationaal Archief

Begin november hadden vertegenwoordigers van het bestuur van VIZ en De Nederlandse Afstandsmoeders (DNA) een gesprek bij het Nationaal Archief met de Rijksarchivaris.