Brief aan de 2e kamer

29-03-2024

Op 3 april 2024 vergadert de vaste kamercommissie voor Justitie en Veiligheid en wij hebben een brief geschreven aan de kamerleden. Hierin leggen we uit hoe in de ogen van het bestuur van VIZ de voortgang is. We vragen aandacht voor de nog steeds niet onbeperkte inzage in de dossiers, de overgang naar het NA, de private archieven die over moeten naar het NA en we schrijven dat we geen expertisecentrum willen. Enkele leden van het bestuur zijn van plan om volgende week naar de vergadering te gaan. Die is publiek toegankelijk dus als je interesse hebt en misschien een parlementslid hierover wilt spreken dan kun je er heen. Het begint om 10u maar een half uurtje eerder komen is aan te raden.

Lees onze brief hier:

Meer nieuwsberichten

Motie in de 2e kamer voor volledige inzage

Op 11 april werd door de kamerleden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) een motie ingediend om onze groep en de moeders volledige inzage te geven in onze dossiers.

Debat in de 2e kamercommissie

Op 3 april vergaderde de vaste kamercommissie familierecht met minister Weerwind over een hele lange reeks onderwerpen waaronder binnenlandse afstand en adoptie. Een delegatie van het bestuur en van onze achterban waren hier aanwezig. Wie het hele debat terug wil zien kan dat hier doen.

Brief aan de 2e kamer

Op 3 april 2024 vergadert de vaste kamercommissie voor Justitie en Veiligheid en wij hebben een brief geschreven aan de kamerleden. Hierin leggen we uit hoe in de ogen van het bestuur van VIZ de voortgang is.