Bestuur Verleden in Zicht heeft vergaderd

19-06-2023

Zaterdag 17 juni vergaderde het bestuur in een zaaltje en werkte zich door een lange agenda heen. De afgelopen maanden waren bijzonder druk voor ons. We hebben meerdere overleggen gehad met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Archief. Ook het werk aan de podcast, de website, Facebook, de rechtszaken en de interne zaken van de stichting kosten veel tijd.

We zetten ons de komende tijd extra in om het voor elkaar te krijgen dat afgestanen na al die jaren ongehinderd toegang krijgen tot hun eigen archief. De schrijnende situaties kennen we allemaal. Daarom zetten we de komende maanden hier extra op in. De komende weken nemen we meerdere stappen hiervoor en we houden jullie daarvan op de hoogte.

Meer nieuwsberichten

Minister antwoordt op vragen Ellian en Van Nispen

Een tijdje terug stelden Van Nispen (SP) en Ellian (VVD) schriftelijke vragen over afstand en adoptie aan minister Weerwind. Inmiddels heeft de minister deze vragen schriftelijk beantwoord.

Laatste kans vanaf 27 november op TV

Na een leven in onzichtbaarheid, vanaf maandag 27 november, NPO 2, 22:15 u, vijf weken lang zichtbaar op TV: ‘De Laatste Kans’, mijn zoektocht naar informatie over mijn vader.

Gesprek VIZ/DNA met Nationaal Archief

Begin november hadden vertegenwoordigers van het bestuur van VIZ en De Nederlandse Afstandsmoeders (DNA) een gesprek bij het Nationaal Archief met de Rijksarchivaris.