Bestuur Verleden in Zicht heeft vergaderd

19-06-2023

Zaterdag 17 juni vergaderde het bestuur in een zaaltje en werkte zich door een lange agenda heen. De afgelopen maanden waren bijzonder druk voor ons. We hebben meerdere overleggen gehad met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Archief. Ook het werk aan de podcast, de website, Facebook, de rechtszaken en de interne zaken van de stichting kosten veel tijd.

We zetten ons de komende tijd extra in om het voor elkaar te krijgen dat afgestanen na al die jaren ongehinderd toegang krijgen tot hun eigen archief. De schrijnende situaties kennen we allemaal. Daarom zetten we de komende maanden hier extra op in. De komende weken nemen we meerdere stappen hiervoor en we houden jullie daarvan op de hoogte.

Meer nieuwsberichten

Nieuwe adopties uit buitenland per direct stopgezet

We zijn natuurlijk opgericht voor de binnenlandse afgestanen maar VIZ heeft zich bij het bezoek aan de 2e Kamer hier ook voor ingezet

Voorvertoning documentaire tweeling op Ontmoetingsdag groot succes

Regisseur Jesse Bleekemolen en onderzoeker Myrthe Buitenhuis vertelden over hun documentaire over een afgestane tweeling die na de geboorte tegen de wil van hun moeder werd gescheiden.

Impressie gesprek met ministerie JenV

Op 3 mei 2024 van ViZ was het hele bestuur aanwezig, van het ministerie 2 ambtenaren. We hebben kleine stappen in de goede richting gezet.