Help Dilani met haar processen tegen de staat

26-04-2024

DILANI VS. KIND&TOEKOMST

6 jaar geleden startte Dilani een rechtszaak tegen de Staat en adoptiebureau Kind & Toekomst. 

Na jaren van procederen en onzekerheid besloot de De Hoge Raad dat haar zaak terug moet naar het Hof. St. Kind & Toekomst liet er geen gras over groeien en stuurde enkele dagen later de rekening mat voor de proceskosten naar Dilani, bijna 6000 euro!

Stichting Kind & Toekomst verdiende onder het mom van ‘het belang van het kind’ jarenlang geld aan frauduleuze adopties. Hoewel ze niet meer bestaan (hun werk hebben zij overgedragen aan vergunninghouder A New Way, ze zijn nog wel eigenaar van alle dossiers van alle adopties die zij zelf hebben bemiddeld), gaan ze door deze laatste actie de boeken in als een van de meest op geld beluste kinderhandelaren, die zelfs 30 jaar na de adoptie tot het uiterste gaat om (opnieuw) te verdienen aan het (inmiddels volwassen) kind.

Het is hun recht om proceskosten te innen, ze zijn immers door de Hoge Raad in het gelijk gesteld met het cassatieverzoek wat zij samen met de Staat indienden nav de uitspraak in hoger beroep waar Dilani won.
Je kunt je echter afvragen of het menselijk en moreel rechtvaardig is. Ze hadden het ook niet kunnen doen, zodat het gebruikt kan worden voor Dilani’s zoektocht en identiteitsherstel, om maar iets te noemen.

Een betere naam zou dan ook zijn “Stichting Kind zonder Verleden noch Toekomst”

Wat Dilani doet, doet ze voor velen en het is zo onwaarschijnlijk moedig hoe ze zich hier doorheen slaat. 
Als zij deze €6000 niet uit eigen zak hoeft te betalen, kan ze nog eens naar haar geboorteland en DNA-testen doen, want het Ministerie van Justitie en Veiligheid biedt geadopteerden daarbij geen enkele steun omdat demossionair minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind dat niet nodig vindt 🫣🫠😵‍💫 Wil je geven en de oproep verder verspreiden?

Je kunt doneren via deze link:
https://gofund.me/26651f70